
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1800 g
Składniki
-
jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki120 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół350 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
oleju40 g
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół800 g
-
cukru500 g
-
zielonego pieprzu, marynowanego odsączonego65 g
-
octu jabłkowego90 g
-
kwasku cytrynowego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego2 łyżki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 30 g
Kalorie
47.2 kcal /
197.6 kJ
Białko
0.2 g
Tłuszcz
0.7 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
42.4 mg