Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem

Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1800 g

Składniki

  • jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    350 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • oleju
    40 g
  • truskawek, świeżych przekrojonych na pół
    800 g
  • cukru
    500 g
    500 g cukru żelującego 2:1, (patrz wskazówka)
  • zielonego pieprzu, marynowanego odsączonego
    65 g
  • octu jabłkowego
    90 g
  • kwasku cytrynowego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
    25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • tymianku, suszonego
    2 łyżki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 47.2 kcal / 197.6 kJ
Białko 0.2 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 42.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...