Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z warzywami i serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
380 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
380 g mleka
-
380 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
75 g oleju
-
300 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
380 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
75 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego
-
1 ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej
-
5 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
olej, do smażeniamasło klarowane do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1019.2 mg
Białko
26 g
Kalorie
2801.3 kJ /
669.5 kcal
Tłuszcz
35.1 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
63.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Naleśniki z mięsnym farszem
1 godz.
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min