
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 2 garlic cloves
- 150 g onions quartered
- 40 g olive oil
- 40 g coconut oil
-
200
g raw squid rings
lub whole baby squid cleaned, cut in pieces - 200 g fresh octopus cleaned, cut in pieces (2 cm)
- 1 - 2 pinches saffron threads to taste
- 200 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
-
200
g fresh mussels cleaned, debearded
lub cockles - 320 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
- 160 g tomatoes cut in pieces (3 cm)
- 80 g dry white wine
- 730 g water
-
2
tsp fish stock paste
lub vegetable stock paste - 2 - 3 pinches ground black pepper to taste
- 1 lemon cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 674.7 kcal / 2823 kJ
- Białko
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Węglowodany
- 76 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Sód
- 581.6 mg