Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 80 g de jambon serrano, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de petits pois en conserve, rincés et égouttés
- 8 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de sel
- 6 œufs
- 500 g d'eau
- 1 baguette, coupée en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1198.4 kJ / 286.4 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 842.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de coquillettes, lardons et petits pois
50min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Salade de petits pois au jambon et aux œufs - Poulet aux légumes et sauce moutarde
45 min
Petit salé aux lentilles
55min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20 min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25min
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
45 min
Magret de canard aux pommes et blé
1h 5min
Porc au caramel, petits pois et riz
1h 10min
Purée de carottes et jambon aux herbes
30 min
One pot coquillettes au jambon cerise
15min
Cake jambon et boursin
50min