Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 700 g d'eau
- 200 g d'oignons, en quartiers
- 300 g d'huile d'olive
- 8 œufs moyens (53-63 g)
- 15 g de levure chimique
- 1 c. à café de sel
- 1 gousse d'ail, hachée
-
100 - 120
g de bacon, coupé en lanières
lub 100 - 120 g de lardons - 150 g de mozzarella, mixée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55min
Pâtes au thon et à la sauce tomate
30min
Croque monsieur à la tomate
1h
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Frittata au chorizo
50min
Tacos au bœuf, tomates et cheddar
35min
Croquettes de pommes de terre, mozzarella, lardons et tomates séchées
1 Std. 25 Min
Boulettes de riz à la tomate
40min
Gratin de pâtes au chèvre
40min
Gratin de ravioli
1 Std. 40 Min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min