
Wersje kompatybilne
Spaghetti au poulet, sauce crémeuse aux épinards
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 échalotes
- du sel
- 10 g de beurre
- 400 g de blancs de poulet coupés en dés
- 350 g de pâtes sèches, type spaghetti complets
- 400 g de crème liquide légère
- 100 g de pousses d'épinards et 1 poignée pour servir
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- du poivre moulu
- 80 g de parmesan râpé ou en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 671 kcal / 2821 kJ
- Białko
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 62 g