Wersje kompatybilne
Samoussa de boeuf, coriandre, oignons, sauce cheddar
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignon, coupés en deux
- 5 brins de coriandre fraîche
- 2 gousses d'ail
- 40 g d'huile d'olive
- 500 g de viande hachée
- 5 pincées de sel
- 5 pincées de poivre moulu
- 8 feuilles de brick
- 200 g de cheddar, en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 542 kJ / 129.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 125.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheese naan indien
2 godz. 40 min
Fajitas au poulet, cheddar et poivron
25 Min
Samoussas au porc épicé 🌶️
1 Std.
Riz cantonais
30 Min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2 Std. 45 Min
Corn dogs au fromage fondant
20 min
Crispy potatoes
50 min
Samoussas au fromage
30 Min
Glace sundae nappage caramel
3 godz. 35 min
Tacos burger
50 min
Samoussas au bœuf et coriandre, épices et raisins secs
1 Std.
Roulé à la pâte à tartiner
25 Min