Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
- 300 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 2 sachets de sucre vanillé
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de chocolat noir
- 100 g chocolat au lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912 kJ / 461 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17h
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Meringues aux amandes
2h 50min
Sablés viennois
45 Min
Dacquoise aux fruits rouges
3u. 55min
Napolitain
4 Std. 20 Min
New York roll à la pistache
1 Std. 30 Min
Merveilleux
3 Std.
Paris-Brest
3 Std.
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Brioche feuilletée
5 Std.