Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs

Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs

3.1 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 parts

Składniki

  • blancs d'œufs
    8
  • de sel
    1 pincée
  • de chocolat noir en morceaux (voir "Conseil(s)")
    200 g
  • de beurre mou, en morceaux
    100 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de sucre vanillé maison
    40 g
    1 - 2 sachets de sucre vanillé
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de cacao en poudre
    10 g
  • de farine de blé
    160 g
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 317.2 kcal / 1327.1 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 36.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 91.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...