Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 200 g de chocolat noir, en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 100 g de beurre mou, en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
-
40
g de sucre vanillé maison
lub 1 - 2 sachets de sucre vanillé - 1 c. à café de levure chimique
- 10 g de cacao en poudre
- 160 g de farine de blé
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1327.1 kJ / 317.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 91.9 mg
Alternatywne przepisy
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1h 50 min.
Galette des rois caramel et clémentine
3h 20min
Bonbons chocolat viennois
50min
Craquants aux fruits rouges
2h
Cake marbré à la vapeur
1h 15min
Gâteau au yaourt de brebis
40min
Petits pains au lait de soja
2u. 20min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Petits bonshommes aux épices
1h
Crème dessert aux speculoos
6u. 20min
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Flan sans pâte
6 Std.