Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs

Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs

3.4 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 parts

Składniki

  • 8 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de chocolat noir en morceaux (voir "Conseil(s)")
  • 100 g de beurre mou, en morceaux
  • 100 g de sucre en poudre
  • 40 g de sucre vanillé maison
    1 - 2 sachets de sucre vanillé
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 10 g de cacao en poudre
  • 160 g de farine de blé
  • sucre glace pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 91.9 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 1327.1 kJ / 317.2 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 36.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...