Bûche mangue, Passion et noix de coco

Bûche mangue, Passion et noix de coco

2.6 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 10 godz. 40 min
8 parts

Składniki

La purée mangue-Passion
  • de mangue mûre fraîche, coupée en morceaux (2 cm)
    120 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • de jus de fruit de la Passion
    15 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    1 c. à café
  • de lait
    150 g
  • œuf
    1
  • de sucre vanillé
    10 g
  • de fécule de maïs
    15 g
La base croustillante
  • d'amandes décortiquées
    100 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • blancs d'œufs
    2
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de clous de girofle en poudre
    ½ c. à café
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    ½ c. à café
La mousse à la noix de coco
  • feuilles de gélatine alimentaire
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de noix de coco, en flocons
    100 g
  • de chocolat blanc en petits morceaux ou en callets
    60 g
  • de lait de coco
    100 g
  • de sucre vanillé
    1 c. à soupe
  • de fromage à tartiner
    150 g
  • de mascarpone
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 573.4 kcal / 2399.1 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 42.1 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 24.5 g
Sód 193.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...