Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 4 œufs
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 5 gouttes de colorant alimentaire vert
- 5 gouttes de jus de citron
La crème pâtissière à la pistache
- 500 g de lait
- 50 g de fécule
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de sucre vanillé
- 70 g de sucre en poudre
- 100 g de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1600.4 kJ / 381.7 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 127.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17h
Escargots à la pistache
21h
Praliné maison rapide
1 Std.
Gros chou chantilly saveur tiramisu
1 Std. 50 Min
Napolitain
4 Std. 20 Min
Paris-Brest
3 Std.
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min
Brioche feuilletée
5 Std.
Entremets exotique
24h
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Choux à la crème
1h 5min