Gland à la pistache

Gland à la pistache

4.6 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pièces

Składniki

La pâte à chou
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 2 c. à café de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 4 œufs
Le glaçage
  • 200 g de sucre en poudre
  • 1 blanc d'œuf
  • 5 gouttes de colorant alimentaire vert
  • 5 gouttes de jus de citron
La crème pâtissière à la pistache
  • 500 g de lait
  • 50 g de fécule
  • 2 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 10 g de sucre vanillé
  • 70 g de sucre en poudre
  • 100 g de pâte de pistache

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 127.1 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1600.4 kJ / 381.7 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 49.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...