
Urządzenia i Akcesoria
Gland à la pistache
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pièces
Składniki
La pâte à chou
-
d'eau150 g
-
de beurre en morceaux80 g
-
de sel1 pincée
-
de sucre en poudre2 c. à café
-
de farine de blé120 g
-
œufs4
Le glaçage
-
de sucre en poudre200 g
-
blanc d'œuf1
-
de colorant alimentaire vert5 gouttes
-
de jus de citron5 gouttes
La crème pâtissière à la pistache
-
de lait500 g
-
de fécule50 g
-
œufs2
-
jaunes d'œufs2
-
de sucre vanillé10 g
-
de sucre en poudre70 g
-
de pâte de pistache100 g
Wartości odżywcze na 1 pièce
Kalorie
381.7 kcal /
1600.4 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
49.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
127.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Thermomix® et moi n°39
46 Przepisów
Francja
Francja