Gland à la pistache

Gland à la pistache

4.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pièces

Składniki

La pâte à chou
  • d'eau
    150 g
  • de beurre en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    2 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    4
Le glaçage
  • de sucre en poudre
    200 g
  • blanc d'œuf
    1
  • de colorant alimentaire vert
    5 gouttes
  • de jus de citron
    5 gouttes
La crème pâtissière à la pistache
  • de lait
    500 g
  • de fécule
    50 g
  • œufs
    2
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre vanillé
    10 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de pâte de pistache
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 381.7 kcal / 1600.4 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 49.3 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 127.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...