Pizza 4 sery

Pizza 4 sery

4.9 7 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 porcje

Składniki

  • 110 g wody letniej
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprósznia
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki śmietany, 36% tłuszczu, gęstej (ok. 50 g)
    2 łyżki crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (ok. 50 g, patrz wskazówka i wariant)
  • 75 g sera z niebieską pleśnią np. gorgonzola, Fourme d'Ambert, pokrojonego na kawałki
  • 50 g koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry
  • 75 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g sera żółtego dojrzewającego, np. ementaler, comté, raclette, pokrojonego na kawałki
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1533.3 mg
Białko 38.5 g
Kalorie 3565.7 kJ / 852.2 kcal
Tłuszcz 41.4 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 22.9 g
Węglowodany 79.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...