Potato Cup Frittata

Potato Cup Frittata

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pieces

Składniki

  • cheddar cheese cut in cubes (3 cm x 3 cm)
    100 g
  • Russet potatoes peeled, cut in quarters
    700 g
  • cooking oil for greasing
    4 tbsp
  • all purpose flour
    1 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • white pepper powder
    1 tsp
  • capsicums deseeded, diced (0.5cm x 0.5cm)
    60 g
  • onions diced (0.5cm x 0.5cm)
    60 g
  • smoked turkey breast
    60 g
    streaky bacon, cured, cut in small pieces (0.5 cm x 0.5 cm)
  • eggs
    5
  • salt
    1 pinch
  • white pepper powder
    1 pinch
  • cream
    60 g
  • milk
    50 g
  • sugar
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 199 kcal / 832 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 338 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...