Sauerkraut

Sauerkraut

4.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
1 litre

Składniki

  • green cabbage (approx.1 cabbage) cored, cut into wedges that fit through feeder tube
    600 - 700 g
  • water divided
    700 g
  • sea salt
    24 g
  • caraway seeds
    2 tsp
  • lemon juice or 1 tsp ascorbic acid powder
    30 g

Wartości odżywcze na 1 litre

Kalorie 26.1 kcal / 109 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 4.2 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 8480.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...