Urządzenia i Akcesoria
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions
Składniki
Lamb meatballs
-
oil for greasing
-
garlic cloves2
-
onions cut into quarters200 g
-
fresh parsley leaves only10 sprigs
-
fresh mint leaves only10 sprigs
-
fresh coriander roughly cut10 sprigs
-
Arabian spice mix1 tsp
-
ground sumac2 tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
freshly ground black pepper adjust to taste1 pinch
-
lamb mince500 g
Steamed meatballs, spicy tomato rice and sauce
-
basmati rice250 g
-
coriander seeds2 tsp
-
garlic cloves3
-
onions cut into quarters200 g
-
olive oil30 g
-
fresh green chillies cut into halves and deseeded2
-
ripe tomatoes cut into quarters900 g
-
1 vegetable stock cube (for 0.5 l)vegetable stock paste, homemade1 heaped tsp
-
dried oregano1 tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
freshly ground black pepper adjust to taste1 tsp
-
water300 g
-
cornflour (starch)1 heaped tbsp
-
fresh coriander finely choppped5 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
34.5 g
Kalorie
2715 kJ /
649 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Węglowodany
70.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Basil Chicken with Coconut Curry Sauce
2 godz. 30 min
Lamb Spezzatino
1 godz. 45 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Za'atar mix substitute
5 min
Arabian spice mix
5 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 godz. 25 min
Chicken and bacon casserole
1 godz. 10 min
Chicken tagine with honey and prunes
40 min
Fish curry
35 min
Garam masala powder
5 min
Beef Korma
2 godz. 25 min
No potato salad
20 min