Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 130 g raw sugar
- 200 g unsalted butter, chilled, cut into small pieces
- 380 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg
- 1 tsp ground cardamom
- 1 pinch sea salt
- 20 g water
Peach filling
- 40 g shelled pistachios, unsalted (see Tips)
- 2400 g canned peaches, 3 large cans, drained (approx. 1650 g after draining)
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tbsp rum (optional)
- 1 tsp vanilla bean extract
- 1 tsp ground cardamom
- 1 - 2 pinches sea salt
- plain flour, to dust
- egg yolk, beaten, to brush
- raw sugar, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2654.9 kJ / 634.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 99.9 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 68.6 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min
Ciabatta olive sticks
2u. 5min
Sweet Cucumber Pickles
Brak ocen
Peach Cobbler
2h 35min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Italian sandwich Rolls
2h 45min
Blueberry Bundt Coffee Cake
1 godz. 45 min
Pascualina
1 godz. 45 min
Easy citrus pie
1h
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min