Peach and cardamom pie

Peach and cardamom pie

4.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • raw sugar
    130 g
  • unsalted butter chilled, cut into small pieces
    200 g
  • plain flour plus extra to dust
    380 g
  • egg
    1
  • ground cardamom
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
  • water
    20 g
Peach filling
  • shelled pistachios unsalted (see Tips)
    40 g
  • canned peaches 3 large cans, drained (approx. 1650 g after draining)
    2400 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • cornflour
    1 ½ tbsp
  • rum (optional)
    2 tbsp
  • vanilla bean extract
    1 tsp
  • ground cardamom
    1 tsp
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • plain flour to dust
  • egg yolk beaten, to brush
  • raw sugar to sprinkle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 68.6 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 2654.9 kJ / 634.5 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 99.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...