Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 130 g raw sugar
- 200 g unsalted butter, chilled, cut into small pieces
- 380 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg
- 1 tsp ground cardamom
- 1 pinch sea salt
- 20 g water
Peach filling
- 40 g shelled pistachios, unsalted (see Tips)
- 2400 g canned peaches, 3 large cans, drained (approx. 1650 g after draining)
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tbsp rum (optional)
- 1 tsp vanilla bean extract
- 1 tsp ground cardamom
- 1 - 2 pinches sea salt
- plain flour, to dust
- egg yolk, beaten, to brush
- raw sugar, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2654.9 kJ / 634.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 99.9 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 68.6 mg
Alternatywne przepisy
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 Min
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Caramelised leek and feta tart
2h 25min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3h 10min
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1h 20min
Peanut Butter Banana Dream
35min
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40min
Carrot Cake
1h 20min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Beef Wellington
2h 15min
Potato pancakes
45 Min