Urządzenia i Akcesoria
Rose Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
530 g
Składniki
-
dried chillies mixed (see Tips)80 g
-
boiling water to soak500 g
-
coriander seeds2 tbsp
-
cumin seeds2 tsp
-
caraway seeds1 tsp
-
ground paprika2 tsp
-
garlic cloves5
-
olive oil100 g
-
tomato paste20 g
-
fresh tomatoes diced180 g
-
rose petals dried1 tbsp
-
sugar2 tsp
-
sea salt1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice60 g
-
apple cider vinegar60 g
-
rose water10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 530 g
Sód
1991.8 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
5529 kJ /
1321.5 kcal
Tłuszcz
117.1 g
Błonnik
31.8 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
80.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Oyster Mushroom Soup
40 min
Chicken with Roasted Red Pepper and Squash (Diabetes)
55 min
Spiralized sweet potato curry rosti
30 min
Pastrami
22 godz. 30 min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30 min
Quince tart
1 godz. 10 min
Butterflied spicy chicken with potatoes and coriander dip
2 godz. 30 min
Sriracha Sauce
72 godz. 20 min
Ciabatta olive sticks
2 godz. 5 min
Gin-cured ocean trout salad
30 godz. 20 min
Lemon and thyme mocktail
1 godz.
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min