Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g dried chillies, mixed (see Tips)
- 500 g boiling water, to soak
- 2 tbsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp caraway seeds
- 2 tsp ground paprika
- 5 garlic cloves
- 100 g olive oil
- 20 g tomato paste
- 180 g fresh tomatoes, diced
- 1 tbsp rose petals, dried
- 2 tsp sugar
- 1 tsp sea salt
- 60 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g apple cider vinegar
- 10 g rose water
- Wartości odżywcze
- na 530 g
- Kalorie
- 5529 kJ / 1321.5 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 117.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 31.8 g
- Sód
- 1991.8 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2óra 20p
Prawn laksa (Chef Degan)
50 min.
Hummus with Peas and Beans
25 min.
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Leek and smoked salmon dip
55 Min
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
13h
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3óra 55p
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Spinach and smoked salmon roulade
24hod. 35min
Muhamara dip
30 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 Min