Urządzenia i Akcesoria
Rose Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
530 g
Składniki
-
dried chillies mixed (see Tips)80 g
-
boiling water to soak500 g
-
coriander seeds2 tbsp
-
cumin seeds2 tsp
-
caraway seeds1 tsp
-
ground paprika2 tsp
-
garlic cloves5
-
olive oil100 g
-
tomato paste20 g
-
fresh tomatoes diced180 g
-
rose petals dried1 tbsp
-
sugar2 tsp
-
sea salt1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice60 g
-
apple cider vinegar60 g
-
rose water10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 530 g
Sód
1991.8 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
5529 kJ /
1321.5 kcal
Tłuszcz
117.1 g
Błonnik
31.8 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
80.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sous vide salmon with greens (Diabetes, TM6)
1 godz. 35 min
Lime and coconut mini bundts
40 min
Chocolate and nut babka
3 godz.
Slow-cooked lamb Madras
2 godz. 15 min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11 godz. 20 min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 godz. 25 min
Ras el hanout
10 min
Gin and juniper berry marmalade
1 godz. 30 min
Bulghur
35 min
Strawberry and ginger spritz mocktail
15 min
Sunny gazpacho
25 min
Cardamom and lime syrup cake
1 godz. 35 min