Urządzenia i Akcesoria
Rose Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
530 g
Składniki
-
dried chillies mixed (see Tips)80 g
-
boiling water to soak500 g
-
coriander seeds2 tbsp
-
cumin seeds2 tsp
-
caraway seeds1 tsp
-
ground paprika2 tsp
-
garlic cloves5
-
olive oil100 g
-
tomato paste20 g
-
fresh tomatoes diced180 g
-
rose petals dried1 tbsp
-
sugar2 tsp
-
sea salt1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice60 g
-
apple cider vinegar60 g
-
rose water10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 530 g
Sód
1991.8 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
5529 kJ /
1321.5 kcal
Tłuszcz
117.1 g
Błonnik
31.8 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
80.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Cabbage Thoran
20 min
Yorkshire puddings
3 godz. 40 min
Chai vanilla mocktail
1 godz. 15 min
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
Boulangère potatoes
1 godz. 40 min
Italian sausages
40 min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 godz. 15 min
Rye bread rolls
12 godz.
Pickled vegetables
745 godz.
Vegetable trimming stock
2 godz.
Red Thai Curry Paste
25 min