Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 大匙 油
- 15 克 蝦米
- 50 克 紅蘿蔔, 切絲
-
1000
克 高湯
lub 1 塊 高湯塊, 加1000克水調成高湯 - 100 克 白米
- 100 克 糙米
- 1 茶匙 鹽
- 10 克 紫菜, 撕成小片
- 蔥, 少許,切成蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1712 kJ / 409 kcal
- Białko
- 12.435 g
- Węglowodany
- 78.39 g
- Tłuszcz
- 4.48 g
- Błonnik
- 2.243 g