小黃瓜炒肉絲
TM6

小黃瓜炒肉絲

4.7 (30 ocen)

Składniki

  • 5 條 小黃瓜 ,去芯,切絲(食材絲前約650克)
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 300 克 梅花肉 ,切絲 (約0.5公分×5公分)
  • 1 大匙 醬油
  • 1 大匙 米酒
  • ½ 茶匙 糖
  • 10 克 油
  • 10 克 蒜頭
  • ½ 茶匙 香油
  • 1 大匙 蠔油
  • 10 克 新鮮紅辣椒 ,去籽,切絲
  • ½ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1575.1 kJ / 376.8 kcal
Białko
18.4 g
Węglowodany
8.6 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
70.6 g
Błonnik
1.3 g
Sód
601.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy