豆腐鮮蝦蒸蛋

豆腐鮮蝦蒸蛋

4.6 37 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 人份

Składniki

  • 1 顆
  • 米酒
    ¼ 茶匙
  • 味醂
    2 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 高湯
    70 克
  • 嫩豆腐 切丁
    100 克
  • (蒸煮用)
    500 克
  • 草蝦仁 去腸泥,切丁
    6 隻
  • 新鮮香菜 (opcjonalnie) 取葉,切碎
    1 根

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 207 kcal / 867 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...