Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 顆 蛋
- ¼ 茶匙 米酒
- 2 茶匙 味醂
- ¼ 茶匙 鹽
- 70 克 高湯
- 100 克 嫩豆腐, 切丁
- 500 克 水 (蒸煮用)
- 6 隻 草蝦仁, 去腸泥,切丁
- 1 根 新鮮香菜, 取葉,切碎 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.5 g