水煎包
TM31 TM5 TM6

水煎包

4.3 (13 ocen)

Składniki

  • 250 克 水
  • 1 茶匙 乾酵母粉
  • 30 克 糖
  • 500 克 中筋麵粉
  • 1 茶匙 鹽
  • 20 克 油, 多備一些煎煮用
  • 300 克 豬絞肉
  • 240 克 高麗菜, 切塊(約3公分)
  • 30 克 冬粉, 先泡水軟化,剪2段
  • 2 大匙 香油, 多備一些起鍋前用
  • 1 大匙 醬油
  • 2 小撮 黑胡椒粉
  • 1 茶匙 麵粉, 加水100克調勻
  • 白芝麻, 適量,或黑白芝麻混合

Wartości odżywcze
na 1 顆
Kalorie
1115.2 kJ / 266.4 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
36.8 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy