鮮蝦韭菜水餃
TM6 TM5

鮮蝦韭菜水餃

4.8 (17 ocen)

Składniki

  • 130 克 韭菜 ,切小段(約1公分)
  • 400 - 500 克 韭黃 ,切小段(約1公分)
  • 1 ¼ 茶匙 鹽
  • 60 克 薑 ,切塊
  • 90 克 水
  • 600 克 豬絞肉
  • 300 克 蝦仁 ,切小丁
  • 45 克 薄鹽醬油
  • 3 茶匙 香油
  • ½ 茶匙 糖
  • ¾ 茶匙 白胡椒粉
  • 120 張 水餃皮 ,(約2斤)

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
152.2 kJ / 36.4 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
5.1 g
Tłuszcz
0.9 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Błonnik
0.2 g
Sód
94.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy