白菜豬肉蒸餃

白菜豬肉蒸餃

4.9 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 個

Składniki

餃子皮
  • ,可多備一些刷油用
    1 大匙
  • ,可多備一些
    150 克
  • 麵粉 (中筋麵粉)
    300 克
  • ¼ 茶匙
白菜豬肉餡
  • 高麗菜 ,切塊
    400 克
  • 1 ½ 茶匙
  • 豬絞肉
    350 克
  • 530 克
  • 醬油
    20 克
  • 米酒
    10 克
    10 克 清酒
  • ½ 茶匙
  • 胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 純芝麻油 (15克)
    1 大匙

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 76 kcal / 318 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...