Urządzenia i Akcesoria
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
10 g ząbków czosnku (patrz wskazówka)
-
350 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
30 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
olej do smażenia (ok. 60 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.7 g
Kalorie
2017 kJ /
482 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Langoszburger z surówką z kapusty (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min