Wraps de lechuga y pollo con salsa de coco al curry

Wraps de lechuga y pollo con salsa de coco al curry

4.1 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

Pollo
  • 4 dientes de ajo
  • 20 g de aceite
  • 20 g de miel
  • 2 cdita de sal
  • ½ cdita de pimienta molida
  • 600 g de filete de pechuga de pollo sin piel cortado en trozos (aprox. 3 cm x 7 cm)
  • 10 g de aceite vegetal
  • 150 g de crema de coco (ver tip)
  • 1 cdita de curry en polvo
  • 30 g de crema de cacahuate
  • 1 cda de azúcar
  • 300 g de lechuga francesa hojas separadas
  • 100 g de zanahoria cortada en bastones (aprox. 0,5 cm x 5 cm)
  • 150 g de pepino cortado en bastones (aprox. 0,5 cm x 5 cm)
  • 50 g de col morada en rebanadas finas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1269.4 mg
Białko 38.4 g
Kalorie 1816.6 kJ / 434.2 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...