Wersje kompatybilne
Ensalada de elote con pimientos, estilo Tex-Mex
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g de agua
- 910 g de elote, sin hojas y limpio
- 1 pimiento rojo, en cuartos sin semillas y venas
- 1 pimiento amarillo, en cuartos sin semillas y venas
- 75 g de mantequilla
- 10 g de aceite de oliva
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2125 kJ / 506 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Salpicón de pollo
25 min
Espárragos con mantequilla balsámica
35 Min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 min
Pasta con verduras verdes
45min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Papas al horno
1h
Zanahorias asadas con papas, calabacitas y pomodoro (Pelar)
1h 30min
Papa rellena de chorizo vegetariano
1h 15 min
Pasta con salmón y espinaca
40min
Guarnición de papas
30min