Wersje kompatybilne
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ensalda de quinoa
- 400 g de frijoles mixtos, cocidos
- 100 g de hojas de espinaca fresca
- 80 g de moras azules
- 125 g de jitomate cherry, en mitades
- 800 g de agua
- 1 cubo de caldo de verduras, o casero
- 100 g de quinoa en grano
- 50 g de pepitas de calabaza
Aderezo de cúrcuma
- 100 g de zanahoria, pelada en cuartos
- 50 g de cebolla cambray, en piezas (5 cm)
-
250
g de pepino libanés, pelado y rebanado
lub 250 g de pepino, pelado y rebanado - 2 cdas de miel
- 1 cda de vinagre de sidra
- ½ cdita de hojuelas de chile seco
- 1 cdita de cúrcuma en polvo
- 100 g de aceite de oliva extra virgen
- ½ jugo de limón amarillo, recién exprimido
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2492.2 kJ / 595.3 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 385.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad thai
40min
Tabule de quinoa
10 min
Ensalada de quinoa
35 Min
Poke bowl de arroz de coliflor
30min
Sopa miso con verduras
30min
Quinoa bowl con hongos
45min
Quinoa con ejotes
30min
Burritos veganos
55min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Ensalada de quinoa
25 min
Quiche vegano de hongos
1h 15 min
Enchiladas poblanas veganas
40min