Empanadas de papa y betabel con salsa de yogur TM6 (Pelar)

Empanadas de papa y betabel con salsa de yogur TM6 (Pelar)

4.6 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 piezas

Składniki

  • 1 diente de ajo pelado
  • 40 g de queso cheddar en trozos
  • 1600 g de agua
  • 300 g de papa en trozos (aprox. 5 cm de ancho)
  • 350 g de betabel en trozos (aprox. 5 cm de ancho)
  • 5 cdas de aceite de oliva
  • 1 yema de huevo
  • ¼ cdita de sal
  • 3 pizcas de pimienta negra molida
  • 130 g de pan molido
  • pan molido para empanizar
Salsa de yogur
  • 150 g de yogur
  • 1 cda de aceite de oliva
  • 1 cdita de ralladura de limón
  • 2 pizcas de sal
  • 2 pizcas de pimienta negra molida
  • hojas de perejil fresco picado, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 211.3 mg
Białko 4 g
Kalorie 689.3 kJ / 164.8 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 17.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...