
Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
5 porcji
Składniki
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
10 - 15 g liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
85.7 kcal /
358.6 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
7.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
473.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Powidła śliwkowe
2h
Ketchup
1h 20min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1h 15min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9h
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1h
Ketchup z cukinii
1h
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Syrop malinowy
1h 25min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Dżem z czarnej porzeczki
35min