Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)

Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)

4.8 1.1K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
5 porcji

Składniki

  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
  • 10 - 15 g liści bazylii, świeżych
  • 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 473.7 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 358.6 kJ / 85.7 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...