One-pot pasta alla greca

One-pot pasta alla greca

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 160 g di cipolle tagliate a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • ½ mazzetto di origano fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio di oliva
  • 1 scatola di polpa di pomodoro a pezzi (800 g)
  • 300 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe macinato
  • 350 g di pasta secca (risoni)
  • 200 g di formaggio feta sbriciolato
  • 80 g di olive verdi e nere denocciolate tagliate ad anelli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23 g
Kalorie 2402 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...