Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- ½ mazzetto di origano fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio di oliva
- 1 scatola di polpa di pomodoro a pezzi (800 g)
- 300 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 350 g di pasta secca (risoni)
- 200 g di formaggio feta, sbriciolato
- 80 g di olive verdi e nere denocciolate tagliate ad anelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2402 kJ / 571 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40min
Torta salata alle verdure (TM6)
25 Min
Salmone all'arancia con couscous di broccoli
25 Min
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Cake al limone
1 Std. 5 Min
Feta al cartoccio
25 Min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Gratin di patate
1 Std. 10 Min
Insalata di salsiccia e formaggio
10 Min
Maccheroni dell'alpigiano
30 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min