Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
3 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
75 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
75 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 cebula pokrojona w ćwiartki
-
20 g oleju
-
300 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
75 g czerwonego wina
-
100 g wywaru wołowego (patrz wariant)
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
525.8 mg
Białko
20.6 g
Kalorie
1591.3 kJ /
380.3 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
19.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 40 min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 godz.
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Sos boloński
55 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.