Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na ok. 8 cm kawałki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej słodkiej
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
2 - 3 ząbki czosnku przekrojone na pół
-
20 g oleju
-
550 g coli
-
110 g wody
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
675.2 mg
Białko
23.7 g
Kalorie
1661.8 kJ /
397.2 kcal
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Mac'n'cheese
50 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min