Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)

4.5 (39 ocen)

Składniki

  • 800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, pokrojonego na ok. 8 cm kawałki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 2 - 3 ząbki czosnku, przekrojone na pół
  • 20 g oleju
  • 550 g coli
  • 110 g wody
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1661.8 kJ / 397.2 kcal
Białko
23.7 g
Węglowodany
13.3 g
Tłuszcz
27.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
1 g
Sód
675.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy