Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)

4.3 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na ok. 8 cm kawałki
    800 g
  • papryki wędzonej, mielonej słodkiej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    200 g
  • ząbki czosnku przekrojone na pół
    2 - 3
  • oleju
    20 g
  • coli
    550 g
  • wody
    110 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 397.2 kcal / 1661.8 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 675.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...