Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)

4.3 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na ok. 8 cm kawałki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 2 - 3 ząbki czosnku przekrojone na pół
  • 20 g oleju
  • 550 g coli
  • 110 g wody
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 397.2 kcal / 1661.8 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 675.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...