![Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego) Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e4143c37ce7d500f9ebc0e67fe870abf/Derivates/dfefd18473a9e59462c4569b956aa8bd6a2f22a9.jpg)
Wersje kompatybilne
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, pokrojonego na ok. 8 cm kawałki
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 2 - 3 ząbki czosnku, przekrojone na pół
- 20 g oleju
- 550 g coli
- 110 g wody
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1661.8 kJ / 397.2 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 675.2 mg