Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

4.5 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji

Składniki

  • 400 g warzyw, mieszanych np. selera, marchewki, cebuli, pokrojonych na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 200 g czerwonego wina
    200 g białego wina
  • 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 4 łyżeczki soli
  • 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 937.4 mg
Białko 25.9 g
Kalorie 1905 kJ / 455.3 kcal
Tłuszcz 33.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...