Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

4.4 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji

Składniki

  • warzyw, mieszanych np. selera, marchewki, cebuli, pokrojonych na kawałki
    400 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    1600 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    1000 g
  • czerwonego wina
    200 g
    200 g białego wina
  • cukru (opcjonalnie)
    2 łyżeczki
  • soli
    4 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
    2 - 4 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 455.3 kcal / 1905 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Sód 937.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...