
Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
-
warzyw, mieszanych np. selera, marchewki, cebuli, pokrojonych na kawałki400 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek50 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki1600 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata1000 g
-
czerwonego wina200 g
-
cukru (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
soli4 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)2 - 4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
455.3 kcal /
1905 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
28.3 g
Sód
937.4 mg