Insalata di barbabietole e lenticchie

Insalata di barbabietole e lenticchie

4.7 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di barbabietole rosse pelate, a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 150 g di lenticchie gialle secche, spezzate
  • 30 g di scalogno
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 90 g olio extravergine di oliva
  • 45 g di aceto
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1067 mg
Białko 12 g
Kalorie 1653 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...