Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di barbabietole rosse, pelate, a pezzi
- 500 g di acqua
- 150 g di lenticchie gialle secche, spezzate
- 30 g di scalogno
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 45 g di aceto
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 1067 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero
30 min
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5 min
Grano saraceno con funghi
25min
Insalata di melone con salsa allo zenzero
30 min
Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)
1h 30min
Sauté veloce di verdure al burro di arachidi
30 min
Insalata di quinoa con patate dolci, mele e spinaci
25min
Panzanella d'inverno con fagioli bianchi
40min
Insalata di cicerchie, ravanelli e vinaigrette alla senape
40min
Zuppa di tofu e verdure
50min