Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Honey
- 250 g honey (see Tips)
Cake layers
- 100 g walnuts
- 120 g caster sugar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 60 g pouring (whipping) cream
- 1 egg
- 530 g plain flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp cocoa powder
- 2 pinches sea salt
Rum
- 120 g water
- 30 g rum
Caramel icing
- 270 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 400 g tinned caramel (see Tips)
Assembley
- plain flour, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2260.2 kJ / 540.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 136 mg
Alternatywne przepisy
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Rainbow Choux Buns
1 Std. 25 Min
Ruby and strawberry bonbons
1 Std. 40 Min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15min
Triple layer bundt cake
1h 30min
Scroll bundt cake
2 Std. 40 Min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20min
Polish crêpes
3u. 35min
Pistachio and lemon curd cake
1h 15min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Neapolitan pizza
1h 30min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min