
Urządzenia i Akcesoria
Honey cake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 49 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Honey
-
honey (see Tips)250 g
Cake layers
-
walnuts100 g
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter cut into pieces180 g
-
pouring (whipping) cream60 g
-
egg1
-
plain flour530 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
cocoa powder1 tsp
-
sea salt2 pinches
Rum
-
water120 g
-
rum30 g
Caramel icing
-
unsalted butter softened and cut into pieces270 g
-
tinned caramel (see Tips)400 g
Assembley
-
plain flour to dust
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
540.2 kcal /
2260.2 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
136 mg