Honey cake

Honey cake

4.6 19 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 49 godz. 30 min
16 portions

Składniki

Honey
  • honey (see Tips)
    250 g
Cake layers
  • walnuts
    100 g
  • caster sugar
    120 g
  • unsalted butter cut into pieces
    180 g
  • pouring (whipping) cream
    60 g
  • egg
    1
  • plain flour
    530 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • cocoa powder
    1 tsp
  • sea salt
    2 pinches
Rum
  • water
    120 g
  • rum
    30 g
Caramel icing
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    270 g
  • tinned caramel (see Tips)
    400 g
Assembley
  • plain flour to dust

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 540.2 kcal / 2260.2 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 60.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 136 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...