Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Honey
- 250 g honey (see Tips)
Cake layers
- 100 g walnuts
- 120 g caster sugar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 60 g pouring (whipping) cream
- 1 egg
- 530 g plain flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp cocoa powder
- 2 pinches sea salt
Rum
- 120 g water
- 30 g rum
Caramel icing
- 270 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 400 g tinned caramel (see Tips)
Assembley
- plain flour, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2260.2 kJ / 540.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 136 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate Chestnut Cheesecake
1h 45min
Ukrainian chebureks
1 Std. 35 Min
Grape bakewell tart
1h 20 min
Triple chocolate layer cake
5hod. 20min
Poppy seed torte
5h
Black forest cake
5h
Spiced Polish Christmas cake
99hod. 30min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
Golden baklava
25h 25 min
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Traditional Apple pie
1h 30min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min