Urządzenia i Akcesoria
Honey cake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 49 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Honey
-
honey (see Tips)250 g
Cake layers
-
walnuts100 g
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter cut into pieces180 g
-
pouring (whipping) cream60 g
-
egg1
-
plain flour530 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
cocoa powder1 tsp
-
sea salt2 pinches
Rum
-
water120 g
-
rum30 g
Caramel icing
-
unsalted butter softened and cut into pieces270 g
-
tinned caramel (see Tips)400 g
Assembley
-
plain flour to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
136 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
2260.2 kJ /
540.2 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
60.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas tiramisu
24 godz. 20 min
Footy finals hot dogs
1 godz. 40 min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries (Metric)
45 min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 godz. 20 min
Spinach and smoked salmon roulade
24 godz. 35 min
Baked Cabbage Pierogis
2 godz. 30 min
Cheat's Kaiser rolls
2 godz. 30 min
Three-milk cake
2 godz.
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Pistachio cream
15 min
Italian hot chocolate
10 min
Triple chocolate layer cake
5 godz. 20 min