Wersje kompatybilne
Honey semifreddo with warm figs and walnuts (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g icing sugar
- 2 eggs, separated
- 20 g honey, plus 1 tbsp extra to drizzle
- 40 g thickened cream
- 280 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground nutmeg
- 4 fresh figs, cut into quarters
- 2 tbsp walnuts, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548.8 kJ / 131.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 41.9 mg
Alternatywne przepisy
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Gwinganna nut and seed bread
3 godz. 25 min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 45 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55 min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3hod. 15min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 Min
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25 Min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min