Wersje kompatybilne
Honey semifreddo with warm figs and walnuts (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g icing sugar
- 2 eggs, separated
- 20 g honey, plus 1 tbsp extra to drizzle
- 40 g thickened cream
- 280 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground nutmeg
- 4 fresh figs, cut into quarters
- 2 tbsp walnuts, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548.8 kJ / 131.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 41.9 mg
Alternatywne przepisy
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Quick herb paste
10 min
Fresh tomato chutney
10 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40min
Strawberry and meringue semifreddo
12 godz. 15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Creamy yoghurt ice cream
24h 10min