Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)

Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)

5.0 4 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 520 g wody
  • 20 g sosu rybnego
  • 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 20 g cukru
  • 200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 100 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 50 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 25 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 50 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 2 łyżeczki liści mięty, świeżych posiekanych
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 mm plastry
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 880.6 mg
Białko 31.3 g
Kalorie 1459.8 kJ / 348.9 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...