Bruschetta

Bruschetta

4.6 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

Topping
  • garlic clove
    1
  • plum tomatoes halved, seeds removed (approx. 500 g whole tomatoes)
    350 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • fresh basil leaves
    5
  • fine sea salt
    7 g
  • dried oregano
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • caster sugar (opcjonalnie) (see tip)
    10 g
Bread
  • dried instant yeast
    6 g
    12 g fresh yeast, crumbled
  • caster sugar
    7 g
  • water
    550 g
  • durum wheat flour
    250 g
    pasta flour
  • strong white bread flour
    250 g
    250 g manitoba flour
  • fine sea salt
    1 tsp
  • lemon juice (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder, (see tip)
  • strong white bread flour for dusting
  • fresh basil leaves for garnishing
  • extra virgin olive oil for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 271 kcal / 1134 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...