Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Broccoli and potatoes
- 600 g broccoli, cut in florets
- 700 g water
- ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
Cheese sauce
- 100 g blue cheese, cut in pieces
- 20 g flour
- 50 g butter
- 80 g cream
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Boiled pasta
20 min
Asparagus with Romesco Sauce
30 min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Egg-free mayonnaise
10min
Pizza dough
1h
Yoghurt dressing
5min
Rice salad with eggs and tuna fish
1h
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Plain yoghurt
14 Std.
Rustic bread
2h
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1h