Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagus and Potatoes
- 600 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch caster sugar
- 5 g unsalted butter (opcjonalnie)
- 700 - 750 g waxy potatoes, peeled, small or cut in pieces (see tip)
-
1000 - 1500
g white asparagus
lub green asparagus
Hollandaise Sauce
- 20 - 40 g water
- 10 - 20 g lemon juice
- 175 - 350 g unsalted butter
- 4 - 8 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon
11h 25 min
Tartare Sauce
10 Min
Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette (TM6)
15 min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15 phút
Porcini Mushroom Risotto
35 Min
Pil pil sauce
5min
Béarnaise Sauce
20 Min
Hollandaise Sauce
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Polenta Bites with Caponata or Berry Compote
4h
Black Bean Houmous with Maize Chips
1h 15min
Mushroom and Parmesan Risotto
40 Min