Urządzenia i Akcesoria
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Asparagus and Potatoes
-
water600 g
-
fine sea salt1 tsp
-
caster sugar1 pinch
-
unsalted butter (opcjonalnie)5 g
-
waxy potatoes peeled, small or cut in pieces (see tip)700 - 750 g
-
green asparaguswhite asparagus1000 - 1500 g
Hollandaise Sauce
-
water20 - 40 g
-
lemon juice10 - 20 g
-
unsalted butter175 - 350 g
-
egg yolks from medium eggs4 - 8
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.3 g
Kalorie
2919 kJ /
698 kcal
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.5 g
Węglowodany
29.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hollandaise
15min
Emmental Gougères
50min
Hollandaise Sauce
15min
Tartare Sauce
10min
Béarnaise Sauce
20min
Béarnaise sauce
20min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Aïoli
5min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15min