Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce

Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce

4.8 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Asparagus and Potatoes
  • water
    600 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • caster sugar
    1 pinch
  • unsalted butter (opcjonalnie)
    5 g
  • waxy potatoes peeled, small or cut in pieces (see tip)
    700 - 750 g
  • white asparagus
    1000 - 1500 g
    green asparagus
Hollandaise Sauce
  • water
    20 - 40 g
  • lemon juice
    10 - 20 g
  • unsalted butter
    175 - 350 g
  • egg yolks from medium eggs
    4 - 8
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 698 kcal / 2919 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 58.5 g
Węglowodany 29.5 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...