Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)

Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

  • olej od natłuszczenia
  • 300 g ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    40 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • ½ - 1 gałązkę liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 881.3 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1403.7 kJ / 335.5 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...