Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej2 płaska łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kaszy kuskus
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
8 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g pomidorka koktajlowego pokrojonych w ćwiartki
-
240 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego, podzielonego na kawałki
-
320 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
203.1 mg
Białko
21 g
Kalorie
1759.2 kJ /
420.5 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
60.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
45 min
Warstwowa sałatka z szarpanym kurczakiem
40 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min