Arroz negro com lulas e camarão

Arroz negro com lulas e camarão

4.3 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 doses

Składniki

  • argolas de lulas
    300 - 400 g
  • sal
    4 pitadas de
  • farinha mais 1-2 c. de sopa
    100 g
  • alho
    4 dentes de
  • salsa folhas e caule
    7 - 8 pés de
  • malagueta seca (opcjonalnie)
    1
  • azeite
    110 g
  • camarões grandes c/ casca
    12
  • vinho branco
    120 g
    120 g brandy
  • água
    650 g
  • tinta de lulas congelada
    4 - 8 g
  • caldo de peixe
    1 cubo de
  • cebola cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    70 g
  • polpa de tomate
    70 g
  • arroz carolino
    350 g
  • pimentos vermelhos em conserva cortados em tiras
    4 - 6
  • óleo p/ fritar
    200 - 300 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 955.8 kcal / 3999 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 62.2 g
Węglowodany 74.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1520.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...