Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g argolas de lulas
- 4 pitadas de sal
- 100 g farinha, mais 1-2 c. de sopa
- 4 dentes de alho
- 7 - 8 pés de salsa, folhas e caule
- 1 malagueta seca (opcjonalnie)
- 110 g azeite
- 12 camarões grandes c/ casca
-
120
g vinho branco
lub 120 g brandy - 650 g água
- 4 - 8 g tinta de lulas congelada
- 1 cubo de caldo de peixe
- 70 g cebola cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 70 g polpa de tomate
- 350 g arroz carolino
- 4 - 6 pimentos vermelhos em conserva cortados em tiras
- 200 - 300 g óleo p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3999 kJ / 955.8 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 62.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1520.5 mg
Alternatywne przepisy
Salmão ao vapor com arroz negro da Sena
1 Std. 15 Min
Compota de malagueta
35min
Carne satay com noodles arco-irís - TM6
Brak ocen
Esparguete à carbonara
30 min
Arroz no vapor
25min
Ramen vegetariano
1h 30min
Puré de batata (Modo descascar)
35min
Tigela Benedict
50min
Moscow mule
10min
Tagliatelli com salmão salteado e pesto com pistácios
35min
Massa à italiana com pesto e tomate-cereja confitado (vegetariana)
30 min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2h 20min