Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g celeriac, cut in pieces, to fit through feeder tube
Mayonnaise
- 120 g grapeseed oil
- 1 egg yolk
- 1 tsp mustard
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 15 g red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381.3 kJ / 330.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 184.2 mg
Alternatywne przepisy
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Salsa verde
5min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15 Min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Perfect steak with sauce Bernaise
35min
Retro prawn cocktail
20min
Crunchy Potato Sticks (TM5)
Brak ocen
Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet (TM6)
20min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9h 40min