Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fennel, halved or quartered to fit in feeder
- 200 g leek, white part only
- 30 g olive oil
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 1 tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh thyme, leaves only
- 100 g soft goat's cheese
- 2 medium eggs
- 100 g ricotta cheese
-
375
g puff pastry, ready-rolled (rectangular shape)
lub quick puff pastry, homemade, rolled out into a rectangle (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 612 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Toffee Puddings (Metric) (TM6)
1h
Hash Brown Potato Cake
Brak ocen
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter)
5min
Vegetarian Summer Rolls (TM5)
1h
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Sous-vide Fillet Steak with Peppercorn Sauce, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 30min
Christmas Spice Mix
5min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 35 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Limoncello
192hod. 30min
Nordic Chicken and Asparagus Tartlets
1 godz. 35 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min