Vegetarian cassoulet with pulses

Vegetarian cassoulet with pulses

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • celery stalk cut in pieces
    50 g
  • carrots cut in pieces (2-3 cm)
    80 g
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • onions quartered
    120 g
  • olive oil plus extra for garnishing
    40 g
  • canned lentils rinsed and drained or 250 dried lentils, boiled (see Tip)
    250 g
  • haricot beans, canned rinsed and drained
    250 g
    250 g haricot beans, dried, boiled (see Tip)
  • water
    600 g
  • tomato purée (concentrated)
    20 g
  • vegetable stock paste
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    3 pinches
  • croutons (opcjonalnie)
  • balsamic vinegar (opcjonalnie) for seasoning

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 241.8 kcal / 1011.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 364 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...