Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 270 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 lemon, finely grated zest only
- 10 fresh basil leaves
- 155 g unsalted butter, diced, cold, plus extra for greasing
- 1 ¾ - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 70 g water, cold
- 300 g onions, halved vertically or cut in wedges that fit in feeder
- 240 g plum tomatoes (approx. 3 small tomatoes)
- 30 g olive oil
- 1 tsp light brown sugar
- 1 ¼ - 1 ½ tsp ground black pepper, to taste
- 300 g fresh baby spinach
- 2 garlic cloves
- ¾ tsp ground nutmeg
- 200 g ricotta cheese
- 200 g double cream
- 2 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170 kJ / 519 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 693 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1 Std.
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1 Std.
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 Min
Pink Coconut Kisses
1 Std. 20 Min
Chorizo Loaf Cake
45min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM5)
1 Std. 30 Min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min