Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz pearl onions, frozen
- 6 oz cremini mushrooms, quartered
- 2 oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper, to taste
- 2 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz brandy
- 16 oz veal stock
- 20 oz veal cutlets, cut into strips (1 in.)
- 2 oz heavy whipping cream
- 2 tsp lemon juice
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 lemon, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 527 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Marsala
40 Min
Mustard-Dill Sauce
2h 15min
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4h
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30 Min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Beef Stroganoff
1 Std.
Cream of Asparagus Soup
15 Min
Barley Risotto with Beef Short Ribs
3 Std. 20 Min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35 Min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 Min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40 Min
Caesar Salad
30 Min