Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g leeks, white part only
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- 400 g coconut milk
- 1 tsp fresh root ginger, grated
- 2 limes, finely grated zest and 20 g juice from 1, 1 cut in wedges
- ½ tsp ground black pepper
- 1000 g fresh mussels, washed, shells scrubbed and de-bearded (see tip)
- 4 Tbsp fresh coriander leaves
- 1 fresh red chilli, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2352 kJ / 562 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1044 mg
Alternatywne przepisy
Cucumber and Mint Raita
25min
Basil Pesto
10 min
Best Basic Houmous
5 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Madras Curry Powder
5 min
Whole Steamed Chicken with Spicy Cajun Rub
1 godz. 25 min
Pesto with Rocket and Chilli
10 min
Furikake Seasoning
1h 5 min
Caramelised Red Onion Chutney
24h
Vegetable Stock Paste
50 min.
Curry Powder Mix
15min
Coriander Chutney
5 min