Mussels with Leek and Coconut Sauce

Mussels with Leek and Coconut Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • leeks white part only
    450 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    30 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • coconut milk
    400 g
  • fresh root ginger grated
    1 tsp
  • limes finely grated zest and 20 g juice from 1, 1 cut in wedges
    2
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • fresh mussels washed, shells scrubbed and de-bearded (see tip)
    1000 g
  • fresh coriander leaves
    4 Tbsp
  • fresh red chilli thinly sliced
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 562 kcal / 2352 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1044 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...