Urządzenia i Akcesoria
Mussels with Leek and Coconut Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
leeks white part only450 g
-
garlic cloves2
-
olive oil30 g
-
fine sea salt½ tsp
-
coconut milk400 g
-
fresh root ginger grated1 tsp
-
limes finely grated zest and 20 g juice from 1, 1 cut in wedges2
-
ground black pepper½ tsp
-
fresh mussels washed, shells scrubbed and de-bearded (see tip)1000 g
-
fresh coriander leaves4 Tbsp
-
fresh red chilli thinly sliced1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1044 mg
Białko
34 g
Kalorie
2352 kJ /
562 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Swiss Rösti
9 Std.
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15 Std.
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1 Std. 20 Min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 Std. 35 Min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1 Std. 45 Min
Beer Bread with Whipped Marmite Butter
50 Min
Coconut and Strawberry Eton Mess
3 Std. 20 Min
Prawn Cocktail
15 Min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2 Std. 10 Min
Almond Tuiles
1 Std. 30 Min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 Std. 30 Min
Baby-friendly Smoky Mackerel Pâté
15 Min