Wersje kompatybilne
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 garlic clove
- 10 g honey
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- 10 sun-dried tomatoes in oil, drained, roughly chopped
- 130 g tinned tuna, in brine (drained, approx. 115 g)
- 2 courgettes, raw, spiralized or cut in ribbons (approx. 300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
Alternatywne przepisy
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1 Std. 15 Min
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30 Min
Creamy Tomato Soup
40 Min
Vegetable Soup
35 Min
Sicilian Iced Coffee
4h 10min
Sunrise Smoothie
10 min
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1 Std.
Prawn Curry with Basmati Rice
35 Min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 Min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1 Std. 40 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Houmous
13 godz. 30 min